ГЕРБ обяви кандидат-депутатите от региона, Иво Димов: Листата е балансирана!
Автор: www.DGPAZAR.eu
Публикувана на: 03 Април 2013 | 14:41
Новината е изкоментирана: 10 пъти

Като балансирана, с представителство на нови и опитни личности определи днес листата на ГЕРБ за 29-и Хасковски многомандатен избирателен район областният координатор на партията Иво Димов. На свикана по обед пресконференция той обяви имената на шестнадесетте, които във времето до 12 май ще се борят за място в следващото Народно събрание. Огласяването на кандидат-депутатите стана минути след като ГЕРБ регистрира своите кандидати в хасковската Районна избирателна комисия. 

Както вече бе съобщено, водач е доскорошният министър на икономиката Делян Добрев. Негов подгласник е шефът на НАП Красимир Стефанов, трета е областният управител в отпуск Ирена Узунова. Както DGPAZAR.eu писа по-рано, четвъртото място е отредено за зам.-кмета на Димитровград Владимир Митрушев.
 
Днес Димов подчерта, че половината от първите шестима кандидати за място в парламента не са партийни членове и до сега не са се занимавали с политика. “Това са хора, доказали се професионално. Никога не са късали връзката с родния си край, знаят проблемите и биха били в помощ за по-доброто развитие на региона”, каза областният координатор на ГЕРБ. Пред медиите Димов уточни, че кандидатите са номинирани от общинските организации по места, след което са одобрени и от Изпълнителната комисия на партията, сочена от социолозите отново за №1 във вота на 12 май.
 
“Вие ме познавате!”, обърна се към медиите водачът на листата Делян Добрев. Бивш общински съветник, по-късно – и народен представител от ГЕРБ, а впоследствие зам.-министър, достигнал до върха на йерархията в Министерството на икономиката енергетиката и туризма. За Добрев ГЕРБ е единствената партия, която през целия 23-годишен Преход открито признава грешките в управлението си. “Освен това в нашата програма няма нито един ред, който да не може да бъде изпълнен. Няма ни едно обещание, което не можем да реализираме!”, изрази увереност спечелилият мажоритарните избори през 2009 г. икономист.
 
“Не съумяхме да направим достатъчно, но имаме визия как да сторим повече в следващия мандат на база работата, която не можахме да свършим, на база новите идеи и политики”, откровеничи Добрев. 
 
Включеният в листата под №2 Красимир Стефанов подчерта, че въпреки реализацията си в столицата, никога не е скъсвал връзката с родния Харманли. Той благодари за оказаното доверие и гарантира, че ще стори възможното, за да оправдае гласуваното доверие. 
 
Че е амбицирана да работи за продължаване на започнатото от ГЕРБ и застава напълно зад партийната воля нещата в България да се случват, изрази готовност поставената под №3 Ирена Узунова. “Като областен управител много от проблемите са минали през ума и сърцето ми и вярвам, че ще съм полезна!”, декларира днес губернаторът в отпуск.
 
Владимир Митрушев е четвъртият кандидат за народен представител в листата на ПП ГЕРБ. Днес той заяви, че като зам.-кмет на Община Димитровград е наясно с проблемите на региона и ежедневно работи за тяхното преодоляване. В първото си изявление като кандидат-депутат той сподели: “Радвам се, че ще работя в такъв екип! Надявам се всички да дадем най-доброто от себе си, за да се подобри живота на хората в Хасковска област”.
 
Готовност да работят за каузата на ГЕРБ и за подобряване живота на хората в региона декларираха още Георги Еленков и професор Цонка Каснакова, които са под номер пет и шест в листата.
КАНДИДАТ-ДЕПУТАТИТЕ:
1. Делян Добрев - Роден през 1978 година в Хасково. Икономист, завършил Wesleyan University, Мидълтаун, Кънектикът, САЩ. Има специализация “Счетоводство и финанси” от Лондонски Университет по Икономика и политически науки, Великобритания. Магистър по маркетинг от УНСС. Избиран е за общински съветник и народен представител от ПП ГЕРБ, назначен е зам.-министър на икономиката енергетиката и туризма през 2011 г. Година по-късно е става и министър на МИЕТ и е такъв до март, тази година. Женен, с две деца.

2. Красимир Стефанов - роден 1971 г. Икономист, магистър “Стопанско управление и администрация”. От 2009 г. досега е директор на Националната агенция за приходите.

3. Ирена Узунова е родена 1966 г. Завършила е “Педагогика” и “Право”, адвокат в Хасковска адвокатска колегия. Избрана за общински съветник от ПП ГЕРБ. От 2011 г. досега е областен управител на Хасково.

4. Владимир Митрушев е роден през 1978 г. Икономист по образование. От 2011 г. досега е заместник-кмет на Община Димитровград

5. Георги Еленков е роден през 1974 г. Юрист. Председател на ОбС Свиленград.

6. Проф. Цонка Каснакова e родена през 1948 г. в село Йерусалимово, община Харманли. Професор в Тракийския университет, Стара Загора, Педагогически факултет. Омъжена, с две деца

7. Д-р Иван Вълканов е роден през 1960 г. Началник на Урологично отделение в МБАЛ “Каспела” – Пловдив, както и управител на Медицински център - Хасково

8. Пламен Минчев е роден през 1970 г. в Тополовград. Юрист, адвокат в Ямболската Адвокатска колегия. Председател на Общински съвет – Тополовград.

9. Сена Радева е родена през 1959 г. Строителен инженер. Работи в собствена фирма за строителен контрол. Общински съветник от ПП ГЕРБ в ОбС – Хасково.

10. Любомир Апостолов е роден през 1985 г. Филолог и икономист. Преподавател по английски език и магистър по бизнес-администрация. От една година насам е експерт “Проекти програми инвестиции” в Община Свиленград.

11. Станислав Дечев е роден 1976 г. в Хасково. Електроинженер по образование. От 2010 г. досега работи като експерт в ДФ “Земеделие”. Общински съветник от ПП ГЕРБ в ОбС – Хасково.

12. Стефка Здравкова е родена 1979 г. Ветеринарен лекар, председател на Областната колегия на Българския ветеринарен съюз. Общински съветник от ПП ГЕРБ в харманлийския Общински съвет.

13. Тодор Тодоров е роден през 1967 г. Зооинжинер, магистър по агроекология. От 2010 г. досега е координатор на хасковския офис на Националната Служба за съвети в земеделието. Общински съветник от ПП ГЕРБ в ОбС – Хасково.

14. Димитър Траянов е роден през 1981 г. в Хасково. Икономист по образование, работи като кредитен експерт в банка.

15. Румен Стоянов е роден 1984 г. в Хасково. Магистър по икономика. От 2010 г. насам работи като старши експерт в ДФ “Земеделие”.

16. Христо Братанов е роден през 1976 г. Икономист по образование.
Има собствена консултантска фирма за разработване на проекти и е мениджър във винарска къща. Общински съветник от ПП ГЕРБ в ОбС – Харманли.
© 2008-2021 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil