Медицински сестри за гурбет в Швейцария набират от днес Бюрата по труда в Димитровград и Хасково
Автор: Соня ВАСИЛЕВА
Публикувана на: 14 Май 2008 | 11:15
Медицински сестри за работа в Швейцария набират от днес Бюрата по труда в Димитровград и Хасково. За това информираха пред репортер на dgpazar.eu трудови посредници от Агенцията по заетостта. Приемът на комплект документи за обявените вакантни длъжности се очаква да приключи на 27 юни т.г. Веднага след това представител на швейцарска посредническа агенция ще проведе подбор сред одобрените кандидати.

От Бюрото по труда уточниха, че изпращането на наши кадри на работа зад граница е възможно по силата на сключена преди три години междуправителствена спогодба на обмен на стажанти между двете държави.

Кандидатките трябва да са на възраст до 35 години. Освен това е нужно да имат завършено професионално образование. Търсят се медицински сестри, както и здравни работници с придобита специалност и допълнителна квалификация в операционни, интензивни отделения и анестезиология. Нужно е да се отбележи, че трябва да разполагат и с добри познания по немски език.

Мераклийките за работа в Швейцария трябва да представят в димитровградското или хасковско Бюро по труда автобиография на немски език по образец, както и преведено и легализирано копие на диплома за завършено образование. Изисква се и академична справка за обучението с данни за брой часове по отделни предмети и брой на стажовете. Необходими са още нотариално заверен превод на оригинално свидетелство за съдимост, актуална снимка и копие на международен паспорт с личните данни. Предимство е представяне на преведена и легализирана служебна характеристика или копие на препоръка от чуждестранен работодател, уточниха за dgpazar.eu трудови посредници.

© 2008-2024 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil