Два пъти седмично ще чистят жп-подлеза, харчовете поема на добра воля Общината
Автор: Атанас САШКИН
Публикувана на: 14 Март 2009 | 15:19
Новината е изкоментирана: 3 пъти
Два пъти седмично се очаква да бъде чистен главният железопътен подлез, намиращ се в района на димитровградската Централна гара. Това оповести в нарочно изявление Христо Колев, ресорен зам.-кмет по въпросите на транспорта. Очакваното сгъстяване в графика на екипите по чистотата влиза в сила веднага със затопляне на времето.

По думите на Колев, след като "Нео-Титан" поддържа хигиената на транспортния коридор, мнозина се заблуждават, че ангажимент на Общината е да обезпечава и текущите ремонти по поддръжката на подземното съоръжение. Както вече dgpazar.eu отбеляза преди повече от седмица, фирмата-концесионер се грижи изцяло на добра воля и в интерес на гражданите на Димитровград за приветливия вид на подлеза.

От Общината са известени, че вследствие на падналите обилни снеговалежи и последвалото бързо снеготопене, влага се е просмукала фатално в стените и тавана на подлеза. Припомняме, че преди десетина дни, под напора на ерозията, част от мазилката се срути. За инцидента първи писа dgpazar.eu след подаден сигнал от жена, свидетел на случката.

Следва изрично да се каже, че подлезът е собственост на Национална компания железопътна инфраструктура (НКЖИ). Извършеното преди години проектиране и изграждане на съоръжението е обезпечено изцяло със средства на "БДЖ", каза Колев. Още с привеждането му в експлоатация, то е предадено за стопанисване и поддръжка на железниците, а по-късно – и на НКЖИ.

"Кметската администрация в Димитровград влиза в положение на гражданите и отчита опасността на съоръжението. Но всички действия по отстраняване на нередностите следва да се поемат от собственика. Причина за това е, че Общината не може да инвестира финансови средства в подобряване инфраструктурата на чужд обект", подчерта зам.-кметът Христо Колев.

Снимка – "ДП"/www.dgpazar.eu ®
© 2008-2022 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil