Световни практики за защита правата на децата споделя УНИЦЕФ с общински експерти
Автор: Атанас САШКИН
Публикувана на: 06 Март 2009 | 12:19
Димитровград е една от малцината одобрени общини в страната, които занапред ще работят по реализацията на инициативата на УНИЦЕФ "Общината – приятел на детето". Това съобщиха на нарочна пресконференция днес ресорни специалисти от администрацията на кмета Стефан Димитров. За целта на работна среща вчера тук бе представител на световната организация за защита правата на детето.

Нареждането на Димитровград сред 20-те одобрени от УНИЦЕФ общини в страната е добър атестат за работата на местно ниво по отношение защита правата на децата и повишаване благосъстоянието на подрастващите. По време на вчерашната визита е предоставено методическо ръководство за прилагане на ратифицираната преди време Конвенция за правата на детето.

Голяма част от материалите са достъпни и в Интернет, но в книжния й аналог нещата са значително по-добре систематизирани, коментираха днес от екипа на градоначалника. Те приканиха всеки един школски директор или ръководител на забавачка да се запознае на място с предоставените от УНИЦЕФ материали. Единственото в Димитровград помагало се намира при главния експерт от Кметството Валери Славов и е достъпно за всеки заинтересован.

От Общината са категорични, че срещите с УНИЦЕФ ще продължат и занапред. До края на месеца ресорните специалисти от Кметството следва да предоставят пред световната организация доклад. В него ще бъде описано стореното до момента за защита правата на детето на местно ниво. Очаква се от своя експерти на организацията да дадат препоръки и споделят добри международни практики. В изпълнение на проекта по всяка вероятност Димитровград ще получи и нарочна грамота от УНИЦЕФ "Общината – приятел на детето".

Снимка – Архив "ДП"/www.dgpazar.eu ®
© 2008-2022 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil