Три формации с колективна жалба за предизборна агитация. ОИК: Законът е спазен!
Автор: www.DGPAZAR.eu
Публикувана на: 10 Октомври 2011 | 12:30
Новината е изкоментирана: 3 пъти

Като неоснователно бе счетено брожението на три от формациите, участващи в предизборната надпревара за кмет на Димитровград и общински съветници. Още в края на последния работен ден на изтеклата вече седмица ПП “Лидер”, коалиция “Граждани за Димитровград” и ПП “Земеделски народен съюз” подадоха колективна жалба в ОИК за нерегламентирана, според тях, нагледна агитация.

Под прицела на т.нар. "плакатна" война този път попаднаха кандидат-кметът на “Да за Димитровград” Катя Панева и водачът на листата Стефан Димитров. Техни ликове с послания към избирателите са разпечатани на отвесни рекламни транспаранти, поставени върху електрически стълбове по протежение на ключовите димитровградски булеварди като “Димитър Благоев” и “Раковски”.

Според трите конкурентни за вота на 23 октомври организации, погазени са действащите общински разпоредби, тъй като липсвало разрешение за разполагане на рекламните пана. Още в петък от “Лидер”, “Граждани за Димитровград” и “ЗНС” настояха ОИК да разпореди на ВриД кмета Красимир Минев незабавно премахване и изземване на предизборните материали и да ги обяви за нарушаващи действащия в страната Изборен кодекс.

Няма нарушение, тъй като представителите на “Да за Димитровград” разполагат с надлежно издадено разрешително, коментира днес за читателите на DGPAZAR.eu председателят на ОИК Димитър Гавазов. Юристът се позова на получено тази събота официално запитване. В него от градската управа информират, че още в началото на месеца е удовлетворено искане на коалицията за разполагане на общо 94 агитационни пана. 34 от тях се намират по протежение на бул. “Раковски”, а останалите – по ул. “Хасковска” и булевардите “Димитър Благоев”, Стефан Стамболов” и “Трети март”. Правото си на това от “Да за Димитровград” са получили на основание действащата от години общинска Наредба №14. Именно тя регламентира рекламната дейност на територията на Димитровград и общината. Заплатена е и дължимата за целта такса, приета от членовете на бившия вече местен парламент.

Междувременно отхвърлено бе и брожението на БСП срещу кандидат-кмета на ПП “Лидер” Димитър Хаджииванов. Още миналата седмица социалистите заподозряха, че хората на енергийния бос Христо Ковачки умишлено "забравят" абревиатурата и логото на формацията. Според бившите съпартийци на Хаджииванов, по този начин се цели объркване на избирателя и пораждане на алюзии у политически по-неграмотните и податливи на внушения гласоподаватели.

Снимки ©  www.DGPAZAR.eu
Всички права запазени!

© 2008-2022 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil