7 акта за тютюнопушене, липса на етикетировка и на здравна документация състави РИОКОЗ
Автор: Милен РУЗИНОВ
Публикувана на: 11 Декември 2008 | 11:32
Общо 7 акта за нарушения издадоха само за седмица инспектори от Регионалната инспекция за опазване и контрол на общественото здраве (РИОКОЗ). Това сочат данните от извършените от началото на месеца проверки на територията на Димитровград, Хасково и региона. Обходени от контролните органи са общо 258 обекта. Една от санкциите е за тютюнопушене в закрито обществено место. Припомняме, че на парична глоба подлежат всички, които нарушат разпоредбите за употреба на цигари в обществения транспорт, както и в закритите работни помещения. Това е залегнало като рестриктивна мярка в разпоредбите на чл.55 и чл.56 от Закона за здравето, отбелязва dgpazar.eu

През последните дни са издадени и 29 различни предписания за констатирани нарушения на установеното в страната законодателство. 42 са взетите за анализ проби от хранителни магазини и складове, както и от места за обществено хранене. Три са съставените актове за липса на лична здравна документация и за отсъствие на етикетировка върху предлаганите стоки, отчетоха от РИОКОЗ.

Междувременно бе оповестено, че противно на очакванията, лек спад спрямо предходни седмици бележат официално регистрираните случаи на острите респираторни заболявания. За първите десетина дни от началото на месеца заболелите са 82-ма, докато в последните дни на ноември цифрата им е била с 12 повече. С 4 по-малко са и случаите на варицела, общият брой на които понастоящем е 32, показват данните на Дирекция "Надзор на заразните болести" към РИОКОЗ. Отчетени са по един заболял от епидемичен паротит, от скарлатина, ентероколит, дизентерия и вирусен хепатит.

Снимка – Архив "ДП"/www.dgpazar.eu ®
© 2008-2023 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil