Стартират пробите по скорошния пуск на част от газоразпределителната мрежа
Автор: Атанас САШКИН
Публикувана на: 09 Май 2011 | 15:05
От “Ситигаз” умоляват жителите да сигнализират при забелязани отклонения
Контролирано изпускане на сгъстен въздух в част от новоизградената газоразпределителна мрежа на Димитровград предприема от днес "Ситигаз България" АД. В нарочно съобщение от дружеството, специализирано в доставка на синьо гориво, уведомяват, че процедурата е свързана с провежданите изпитателни дейности по скорошния пуск в експлоатация на част от вече прокараната газоразпределителна инфраструктура.

Проби от днес се провеждат в изградените отклонения за ЦДГ "Звънче", при блок №5 на ул. "Христо Г. Данов", в района на ул. "Васил Друмев", ул. "Добри Чинтулов", както и при сградата на Общинска администрация и ЦДГ "Пролет".

От мениджърския екип на "Ситигаз" умоляват жителите да сигнализират при забелязани отклонения в процеса по изпускане на сгъстен въздух и последващото запълване на тръбите с природен газ. За целта е разкрит нарочен авариен телефон – 0700 18 900.

След края на всички предварително планувани изкопно-монтажни дейности, общо 92-километров транспортен тръбопровод ще опасва Димитровград и крайните квартали на длъж и шир. Това става в отговор на нуждата от употреба на газ за битови нужди. В тази връзка още през лятото на 2009 г. бе одобрена устройствена план-схема за газоснабдяване на общинския център и на прилежащите към него индустриални зони. Очакванията са първата по рода си в Димитровград битова газоразпределителна мрежа да бъде окончателно финализирана в зависимост от по-нататъшните темпове на работа. Няма да бъдат подминати и крайните градски квартали като "Марийно" и "Черноконево".
© 2008-2024 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil