Определиха периоди за сметосъбиране и сметоизвозване в Община Димитровград
Автор: www.DGPAZAR.eu
Публикувана на: 17 Октомври 2023 | 10:57
Новината е изкоментирана: 2 пъти
 
Периодите за сметосъбиране и сметоизвозване през следващата, 2024-а година в Димитровград и малките населени места от общината определи със своя заповед от вчера ВрИД кметът Яшо Минков. Тя е издадена на основание чл.44, ал.1 и ал.2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация и е във връзка с чл.62 и чл.63, ал.2 от Закона за местните данъци и такси.
 
В централна градска част съдовете за отпадъци, тип „Бобър“, ще се обслужват ежедневно, гласи директивата. За т.нар. крайни квартали - „Марийно”, „Вулкан” и „Черноконево” разпоредбата е това да става минимум веднъж седмично. А за „Изток-1” и „Изток-2” - два пъти на всеки седем дни.
 
Поне веднъж седмично ще се изпразват от съдържание  съдовете, тип „Бобър”, и кофи в индустриалните зони на общината. Същото се отнася и за обекти по общинска и републиканска пътна мрежа.
 
В Меричлери и селата Добрич, Горски извор, Ябълково, Крепост, Черногорово, Радиево, Брод, Злато поле, Долно Белево, Каснаково, Върбица, Бодрово кофите за смет ще се обслужват веднъж седмично. А в Бряст, Здравец, Странско, Крум, Сталево, Скобелево, Воден, Светлина, Великан, Длъгнево, Голямо Асеново, Малко Асеново и Райново – най-малко два пъти месечно.
 
Със заповедта се определят услугите за събиране и транспортиране на битови отпадъци. А също така третирането на битовите отпадъци в регионалното депо в Гарваново. Регламентират се и параметри за поддържане чистотата на териториите за обществено ползване.
 
Снимка © Архив www.DGPAZAR.eu
Всички права запазени!

Hola

© 2008-2024 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil