Обмислят монтиране на светофарни уредби край новия търговски ритейл-парк
Автор: www.DGPAZAR.eu
Публикувана на: 03 Октомври 2023 | 16:34
Новината е изкоментирана: 1 пъти

 

Да бъдат монтирани светофарни уредби, регулиращи трафика край новия търговски ритейл-парк, предлагат от мениджмънта на намиращия се край пътя Димитровград- Хасково комплекс. Откак заработи, стотици автомобили ежедневно създават риск за възникване на пътно-транспортни произшествия. Причината за това е, че за да спестят някой и друг километър до кръговото край „Язаки“ и обратно, идващи от Хасково клиенти предприемат опасен забранен ляв завой при отбивката на Бирената фабрика.

Днес предложението бе обсъдено от Областната комисия по пътна безопасност. Предстои съгласуване на възможните варианти с Агенция „Пътна инфраструктура“.

В началото бе коментирана направата на кръгово движение, както при „Язаки“. Подобно, обаче, би коствало немалко време и средства. Сега ще се търси кспертизата на пътен инженер, който да изчисли натовареността на трафика и даде насоки за решаване на проблема.

Снимка © Архив www.DGPAZAR.eu
Всички права запазени!
© 2008-2024 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil