Средно по 250 декларации за получени лани доходи приема дневно НАП-Хасково
Автор: www.DGPAZAR.eu
Публикувана на: 28 Април 2022 | 11:09
Средно по 250 декларации за доходи на физически лица от Димитровград, Хасково и региона приема дневно офисът на Националната агенция за приходите в областния град. Крайният срок за това изтича на 3 май, вторник, напомнят от НАП.
 
17 760 жители на областта вече са подали годишни данъчни декларации. 81% от тях са го направили онлайн – с персонален идентификационен код (ПИК) или с електронен подпис (КЕП). Подаването на данъчни декларации с ПИК е най-лесният, бърз и безплатен начин, коментират от офиса в Хасково, а плащането на задължения онлайн е сред най-често ползваните електронни услуги, осигурени от НАП.
 
От приходната администрация обръщат внимание на клиентите си, че ако при прегледа на годишната си данъчна декларация установят задължения за плащане и изберат да ги внесат чрез електронното си банкиране, задължително следва да отбележат: трите си имена и ЕГН, банковата сметка за приходи на централния бюджет и кода за вид плащане по Закона за данъците върху доходите на физически лица, който е 11 00 00. 
 
Бързо и без такса плащането на дължими суми става и чрез ПОС терминалните устройства, които в офиса на НАП Хасково са 8 на брой и са достъпни на няколко работни места в салона за обслужване на клиенти. От началото на годината досега с банкова карта чрез тях в Хасково са платени близо 1,7 млн. лв. данъци и почти 2 млн. лв. осигуровки. 
 
Допълнителна информация за подаването на декларации и плащането на дължими суми към бюджета може да се получи в сайта на НАП на електронен адрес www.nap.bg и на телефон 0700 18 700 на цена, според тарифите на съответния оператор.   
 
Снимка © Архив www.DGPAZAR.eu
Всички права запазени!

Hola

© 2008-2022 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil