Значителен ръст в пътуванията за Великден отчитат държавните железници
Автор: www.DGPAZAR.eu
Публикувана на: 27 Април 2022 | 13:17

Значителен ръст в пътуванията за Великденските празници отчитат държавните железници. Въпреки осигурените над 10 400 допълнителни места през периода от 20-27 април, интересът към пътуване с влак принуди „БДЖ - Пътнически превози“ ЕООД да реагира на момента с осигуряването на още допълнителни вагони за определени влакове.

Общо над 80 000 са продадените билети за пътуване с влак през периода от 21-ви до 25-и април, като едва 15 % от тях са закупени предварително, което затруднява планирането на железопътния превозвач за осигуряване на допълнителни места.
 
Общо 8 влака са пътували с допълнително увеличаване на композициите си, въпреки предварително планираните допълнителни места за тях. Най-голямата необходимост от още вагони са имали влаковете по направление от Варна за София на 25-и април. Сутрешният бърз влак № 2602 от Варна за София, който заминава в 07:30 ч. с един допълнителен вагон, поради многото желаещи да пътуват се налага оперативно да бъде увеличен състава с още два вагона от Варна, а в последствие след проследяване на населеността във влака по време на пътуване, беше реагирано своевременно и бяха добавени по още един вагон в гара Горна Оряховица и в гара Мездра.

Поради значителното увеличение на пътуващите, неравномерното им разпределение във влаковете, които се движат в съответните направления и въпреки допълнително осигурените места и оперативно добавените още вагони, бяха създадени организационни проблеми и се допуснаха композиции с правостоящи пътници.

По отношение на запазените места във влаковете е необходимо да се има предвид, че билетоиздаващата система е централизирана и при закупуването на място, то се блокира и не е възможно да бъде продадено отново. При създаването на организация с осигуряване на допълнителни вагони, обаче, е възможно номерата на местата във вагоните да не съответстват на издадените запазени места по схемата от билетоиздаващата система. В такива случаи, когато клиентът не успява да намери своето място, е необходимо да се обърне за съдействие към превозния персонал във влака.

БДЖ се извинява на своите клиенти за създаденото им неудобство и ще положи необходимите усилия да не допуска подобни ситуации в бъдеще. Железопътният превозвач напомня, че за гарантиране на комфортно пътуване е необходимо пътниците да закупят предварително билети за своето пътуване като си доплатят и запазено място. Цената на запазеното място е 0.50 лв.

© 2008-2022 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil