По-високи заплати в ТЕЦ „Марица 3“, централата с модернизация на мощностите
Автор: www.DGPAZAR.eu
Публикувана на: 20 Април 2022 | 14:57
 
10% по-високи възнаграждения ще получат още от този месец работещите в димитровградската ТЕЦ „Марица 3“. Това съобщават днес от ръководството с уточнението, че и сега топлоцентралата е едно от дружествата в региона, които могат да се похвалят с едни от най-високите средни заплати. Така ТЕЦ „Марица 3“ затвърждава имиджа си на работодател на годината, присъден миналата година. 
 
Очакванията са с увеличението работещите да бъдат мотивирани да работят още по-добре за реализиране на предстоящата модернизация. Тя ще обхване мощностите на топлоцентралата и ще се случи в няколко етапа. Първият се очаква да приключи до десетина дни. Той е свързан с оценка на оборудването и инфраструктурата и рехабилитация.  За тази цел е наета водеща ремонтна компания от областта – „Енергоремонт“, Гълъбово. Касае се за фаза на подготовката за следващия етап, през който ще започне изграждане на инсталация за производство на биогаз от слама, която сега ТЕЦ-а има разрешение да влага директно и която съставлява 20% от използваното гориво. 
 
С образуването на по-голямо количество биомаса в газ се решават два проблема едновременно. А именно - ще се намалят емисиите на въглерод и метан, коментираха днес от ръководството на ТЕЦ „Марица 3“. Оттам обясниха, че метановите емисии се получават от загниване на биомаса в селското стопанство, а по същество метанът е 80 пъти по-вреден за атмосферата от въглерода, въпреки че за това малко се говори.
 
Снимка © Архив www.DGPAZAR.eu
Всички права запазени!
ПРИДОБИВКИТЕ ЗА РАБОТЕЩИТЕ В ТЕЦ-А
Всички работещи получават и допълнителни социални придобивки. Припомняме, че през 2021 г. Централата получи от Министерството на труда и социалната политика приз „Работодател на годината“. През тази, въпреки кризата, ТЕЦ „Марица 3“ е планирала значително увеличаване на работните места.

От възобновяване на активната си дейност през май 2021 г., за по малко от година под формата на заплати и осигуровки, са изплатени над 6 млн. лева. Тази сума се равнява на около 10% от бюджета на Община Димитровград, което прави топлоцентралата важна за местната икономика. За същия период дружество е произвело и близо 300 000 мегавата електроенергия.

В момента в ТЕЦ "Марица 3" работят 240 човека. Още около 70 до 100 човека са заети с проектни, ремонтни и други обслужващи дейности от външни подизпълнители, необходими за нормалното функциониране на производствените мощности.
© 2008-2024 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil