Общински проект “захрани” офертите в Бюрото по труда, търсят логопед и психолог
Автор: Соня ВАСИЛЕВА
Публикувана на: 23 Януари 2011 | 10:34
Нужни на бизнеса в Димитровград са още петима шивачи и двама ръчници
Общо 22 вакантни работни места обяви на прага на новата седмица димитровградското Бюро по труда. Ръстът в броя на предлаганите длъжности е драстичен спрямо предходните периоди. Съществен принос в това има тукашната градска управа. Чрез посредничеството на Агенцията по заетостта, Общината обяви общо осем незаети вакантни щатни бройки по проект, финансиран от Европейския съюз. По него търсени са ръководител, психолог, логопед, двама социални работници, толкова педагози и хигиенист.

Както DGPAZAR.eu писа още в началото на месеца, висше образование с икономическо или хуманитарно направление е главното изискване към мераклиите за ръководител. Като психолог могат да се пробват завършилите образование по специалността. Завършено професионално направление по специална педагогика следва да има в биографията си одобреният логопед, а социалните работници – висше с профил социални дейности или социална педагогика. Подходящо висше образование, бакалавърска или магистърска степен се очаква от кандидат-педагозите. Със завършен поне седми клас трябва да е бъдещият хигиенист.

На пазара на труда в Димитровград продължават да са търсени петима таксиметрови шофьори. Новост в офертите на посредниците е предложението за кранист. Изискването към мераклиите е наличието на поне основно образование и свидетелство за правоспособност.

Междувременно седмици след коледно-новогодишните празници се възстановява интереса към заетите в леката промишленост. Нужни на бизнеса са петима шивачи и двама ръчници. Висше икономическо или юридическо образование е необходимо за кандидата да заеме креслото на старши инспектор. Изисква се и двугодишен професионален опит, както и свободно владеене на програмния продукт MS Office.

Подробна информация за обявените оферти може да получите в димитровградската Дирекция "Бюро по труда", намираща се на пл. "България" №1 (северно крило), тел. 0391/6 20 12.

Снимка – Архив DGPAZAR.eu
Всички права запазени!
© 2008-2024 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil