Столични специалисти от СБАЛАГ „Майчин дом“ с изнесен кабинет в Димитровград
Автор: www.DGPAZAR.eu
Публикувана на: 21 Юни 2021 | 11:44

 

Столични специалисти от Университетската акушеро-гинекологична болница „Майчин дом“ ще преглеждат и консултират пациенти в изнесен кабинет в Димитровград. Това обяви на пресконференция днес кметът на Общината Иво Димов. В присъствието на зам.-управителя на тукашната МБАЛ „Света Екатерина“ д-р Алдин Каратгьозов, градоначалникът обяви, че за целта изготвен и допълнително обявен в медиите ще бъде нарочен график. Така ще де избегне и струпването на пациенти.

За изнесените прегледи днес подписан бе договор за сътрудничество с представител на СБАЛАГ "Майчин дом". Той е за съвместна дейност в областта на здравеопазването чрез извършване прегледи за майчино и детско здраве и за онкологичен скрининг. От страна на университетската болницата подпис под документа положи д-р Николай Гешев, асистент по акушерство и гинекология в Клиника “Патология на бременността” към СБАЛАГ "Майчин дом".

По време на свикана пресконференция, предшестваща подписване на споразумението, д-р Алдин Карагьозов уточни, че изнесеният кабинет ще се набира до „Спешна помощ“. Подписаното днес споразумение специалистът определи като още един плюс за нуждаещите се пациенти от Димитровград и малките населени места от общината.

Снимки © www.DGPAZAR.eu
Всички права запазени!
Повече за СБАЛАГ "Майчин дом"
Университетската акушеро-гинекологична болница “Майчин дом” е най-голямата и най-старата АГ болница в страната, разполагаща с 374 легла. Национален първенец по брой раждания, около 4 000 на година, като голяма част от тях са случаи с утежнена бременност с придружаващи заболявания, изискващи интензивни грижи и оперативно родоразрешение.

Водещо направление в работата на болницата са гинекологичните операции. В последните години в трите гинекологични клиники се извършват между 7 000 и 8 000 операции, като в две трети от случаите се касае за най-големите по обем оперативни интервенции в областта на общата гинекология, урогинекологията, онкогинекологията и репродуктивната медицина.

Клиниката „Патология на бременността” се грижи за бременни с патология на бременността или съпътстващи заболявания, като хипертония, диабет, сърдечно-съдови заболявания, инфекциозни и други заболявания. Оценката на перинаталния риск в тези клиники, заедно с дейността на друга структура - Националната генетична лаборатория, правят „Майчин дом” почти пълен лидер не само в София, но и в страната при извършване на пренатален и антенателен скрининг на вродените и придобити аномалии на плода. Друго звено, с уникален характер за страната е Клиниката по неонатология. С базата си от 110 легла то осъществява интензивно лечение на новородени с ниско и екстремно ниско тегло.
© 2008-2021 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil