РИОСВ със 178 проверки, сред глобените – местно месопреработвателно предприятие
Автор: www.DGPAZAR.eu
Публикувана на: 22 Април 2021 | 12:29

178 проверки на 166 обекта в Димитровград, Хасково и региона е извършила за изтеклия месец Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ). На тази база издадени са 60 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. Съставени са три акта и едно наказателно постановление за 2 000 лв., отчитат от РИОСВ. Събраната сума от наказателни постановления и санкции, включително за предишни периоди, възлиза на 12 274 лева.

Сред санкционираните е физическо лице, уличено в събиране и съхраняване на излезли от употреба МПС без разрешително. Под ударите на нормативната уредба е попаднало и опериращо на територията на Димитровград месопреработвателно предприятие, посочват от регионалната екоинспекция. Причината – липса на извършени собствени периодични измервания, каквито се изискват по закон.

За неизпълнение на издадени предписания акт е съставен на хасковска фирма, отчитат още от РИОСВ. През месеца са наложени и две принудителна административни мерки на действаща фабрика за ограничаване на производствената дейност до определен капацитет. Както и на физическо лице за преустановяване на дейност по приемане и разкомплектоване на излезли от употреба моторни-превозни средства.

© 2008-2022 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil