В Димитровград: Наемат десет безработни по регионална програма за заетост
Автор: www.DGPAZAR.eu
Публикувана на: 21 Април 2021 | 15:29
 
Десет души на непълен работен ден ще бъдат наети в Община Димитровград по Регионалната програма за заетост за 2021 г. Решението е взето на заседание на Комисията по заетост към Областния съвет за развитие. Общо за Област Хасково разкрити предстои да бъдат 95 работни места. 
 
Освен бройката за администрацията в Димитровград, по 8 щатни бройки ще бъдат отпуснати за хасковската Областна администрация, както и за Община Хасково. За разлика от Димитровград, обаче, там безработните ще бъдат наети на пълен работен ден. От програмата ще се възползват и останалите общини от областта, стана ясно днес.
 
Осигурените за целта средства за цялата Хасковска област възлизат на 382 716 лв. Те са разпределени по общини съгласно методика, одобрена от членовете на Областния съвет за развитие. Планираният срок за изпълнение на програмата е шест месеца. Той стартира от 1.06.2021 г. и ще приключи на 30.11.2021 г., уточняват от Областна управа.
 
Работните места са разпределени спрямо нуждите на администрациите. Ще бъдат наемани общи работници, работници поддръжка на имоти държавна и общинска собственост. А също така озеленители, работници за почистване на пътища, технически сътрудници и шофьори.
 
В програмата ще бъдат включени безработни младежи до 29-годишна възраст, а също така безработни над 50. Сред тях - с ниска или нетърсена на пазара на труда професионална квалификация. А също така безработни с ниско образование, хора с увреждания и продължително безработни лица.
 
Снимка © Архив www.DGPAZAR.eu
Всички права запазени!

© 2008-2022 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil