11 300 подадоха данъчна декларация, срокът за обявяване на доходите е до 5 май
Автор: www.DGPAZAR.eu
Публикувана на: 21 Април 2021 | 11:18
11 300 граждани са подали данъчни декларации за облагане на доходите в НАП до момента, съобщават от офиса в Хасково. 88% от тях са избрали да подадат формулярите си по интернет, като така се запазва тенденцията на преобладаващо онлайн деклариране. От офиса на приходната агенция съобщават, че 6 900 декларации са изпратени  с персонален идентификационен код (ПИК), а тези с електронен подпис (КЕП) са 3 000 на брой. 
 
Данъчната кампания за деклариране на доходите, получени през 2020 г., приключва на 5 май заради Великденските празници, обръщат внимание от НАП в Хасково. 
 
От там напомнят още, че доходите от трудови правоотношения на всички лица, които през миналата година са работили от България дистанционно за чуждестранен работодател, подлежат на данъчно облагане у нас. За целта е необходимо в годишната си данъчна декларация за изплатени доходи те да декларират реализираните такива във връзка с дистанционното полагане на труд.  Изключение е възможно само за чуждестранните лица, които са работили дистанционно за своя чуждестранен работодател от страната по-малко от 183 дни и между България и държавата, на която са местни лица за данъчни цели, има сключена Спогодба за избягване на двойното данъчно облагане. От НАП уточняват, че срокът от 183 дни е в рамките на календарната година или в рамките на всеки 12 последователни месеца в зависимост от конкретната спогодба. Когато този срок е надвишен, данък се дължи в България от първия ден, в който лицето полага труд дистанционно в страната.
 
Повече информация за декларирането и плащането на доходите може да бъде получена на телефона на Информационния център на НАП 0700 18 700, на цена според тарифите на съответния оператор.
 
Снимка - НАПХасково

© 2008-2022 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil