Община Димитровград набира заявления за безплатен обяд на най-нуждаещите се
Автор: www.DGPAZAR.eu
Публикувана на: 17 Декември 2020 | 14:52
Безплатен обяд в следващите месеци ще получават 530 крайно нуждаещи се жители на Димитровград и малките населени места от общината. Това става в изпълнение на финансирани целеви дейности по проект за защита на най-уязвимите прослойки от населението в условията на COVID-19 пандемия. В тази връзка започва набиране и на кандидатстващи заявления по образец. Те могат да се подават във всички клубове на хората от третата възраст на територията на Димитровград. А за малките населени места - при кметовете и кметските наместници на съответните селища, поясняват от екипа на градоначалника Иво Димов.
 
Към целевите групи, които могат да се възползват от подкрепата, спадат:
 
- Лица без доходи или с ниски доходи под линията на бедност - хора в затруднение поради влошената икономическа обстановка в страната, хора, които поради възрастта си или налични увреждания са в по-висок риск от заразяване и неблагоприятно протичане на инфекцията. 
 
- Лица, поставени под карантина - без доходи или с ниски доходи под линията на бедност и нямат близки, които да им окажат подкрепа.
 
- Лица, обект на социално подпомагане, за които е установена нужда от допълнителна подкрепа и в условията на извънредна епидемична обстановка, са в невъзможност да задоволят основните си жизнени потребности.
 
За да достигне помощна до най-нуждаещите се, тукашната градска управа ще идентифицира хората в най-голяма нужда. Освен подадените заявления, под внимание ще бъдат вземани сигнали на граждани, информация от Регионалната здравна инспекция за лица, поставени под задължителна карантина, информация от доставчици на социални услуги и институции. 
 
От Общината пресмятатт, че до 31 декември т.г. подкрепа чрез топъл обяд ще получават 170 лица от уязвими групи. Това става в изпълнение на проект, финансиран от държавния бюджет по Целева програма „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация – 2020”.
 
Снимка © Архив www.DGPAZAR.eu
Всички права запазени!
© 2008-2022 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil