С изменение на вътрешния си правилник ОбС регламентира заседания онлайн
Автор: www.DGPAZAR.eu
Публикувана на: 19 Ноември 2020 | 11:01
С подготвен проект за изменение на сега действащия вътрешен правилник, димитровградският местен парламент предстои да регламентира провеждането на заседания онлайн. Видеоконференцията с неприсъствено гласуване се налага предвид все по-разрастващата се COVID‑епидемия. Мярката е в унисон и с измененията в ЗМСМА, касаещи провеждането на заседания от разстояние, обнародвани в Държавен вестник по-рано тази година.
 
Временна петчленна комисия е подготвила текст на проект на Правилник за изменение и допълнение на Правилника за организацията и дейността на Общински съвет – Димитровград. Нормативът урежда и дейността на постоянните комисии, както и взаимодействието на органа на местно самоуправление с тукашната Общинска администрация. В комисията влизат председателят на ОбС Гергана Кръстева, заместникът й Юлиян Семерджиев, Галина Чингарова, Тодор Тодоров и Валентина Кунева.
 
Очаква се проектът за промени да бъде разгледан във всяка една от действащите към ОбС постоянни комисии, след което да бъде гласуван в пленарна зала. 
 
За възможността да се провеждат неприсъствени, онлайн-заседания заговори преди седмица председателят на ОбС парламент Гергана Кръстева. По думите й, това е възможно още от идния месец, предвид все по-разрастващата се COVID-епидемия и смесването й с предстоящата грипна вълна.
 
По думите на Кръстева, най-вероятно ще се пристъпи към ползване на някоя от онлайн-платформите, като излъчването на заседанията ще е пряко. За да се спестят средства в общинския бюджет, като адекватно засега се смята решението за ползване на добре познатата видеоконферетна платформа ZOOM.
 
Снимка © Архив www.DGPAZAR.eu
Всички права запазени!
© 2008-2021 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil