Община Димитровград с присъден етикет за иновации и добро управление
Автор: www.DGPAZAR.eu
Публикувана на: 12 Октомври 2020 | 10:33
Етикет за иновации и добро управление на местно ниво предстои да бъде връчен днес на Община Димитровград. Признанието идва от страна на Съвета на Европа. Етикетът доказва успешно прилагане на принципите на добро демократично управление, качество на предоставяните публични услуги и добри практики при изпълнението на публичните политики.
 
Прилагането на принципите на добро управление се установява въз основан на проучени политики в общините и анкетно проучване сред нейните граждани от страна на независими експерти. Анализира се честното провеждане на избори, представителност и гражданско участие; отзивчивост; ефикасност и ефективност; откритост и прозрачност; върховенство на закона. А също така етично поведение; компетентност и капацитет; иновации и отвореност за промени; устойчивост и дългосрочна ориентация; стабилно финансово управление; човешки права, културно разнообразие и социално единство; отчетност. 
 
Етикетът е с валидност две години – до 2022 г. 
 
В днешния Ден на българската община етикет за иновации и добро управление ще бъде връчен на Община Димитровград в рамките на официална церемония в резиденция “Бояна”. Това ще стане на организирано от Националното сдружение на общините в Република България събитие.
 
Снимка © Архив www.DGPAZAR.eu
Всички права запазени!
© 2008-2020 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil