Министър Вълчев: Свръхамбициозни учебни програми водят ниски резултати сред децата
Автор: www.DGPAZAR.eu
Публикувана на: 28 Януари 2020 | 13:38
Свръхамбициозните учебни програми водят до по-ниски резултати сред децата при усвояване на поднасяния им в училище материал. Това призна в Димитровград министърът на образованието и науката Красимир Вълчев по време на среща със школски директори и преподаватели от системата на средното образование. По наблюденията на Вълчев, най-често подрастващите губят мотивация към усвояване на нови знания след 4-и клас. Оттам се натрупват и допълнителни трудности в по-нататъшния образователен процес, отчете като проблем министърът.
 
За да се провокира интереса на децата към учене, следва да се стимулира и тяхната активност в час. Затова наложителни са промени в системата на преподаване и в поднасяне на учебния материал, убеден е Вълчев. Конкретно той визира часовете по математика и посочи, че се обмисля промяна в учебните програми. Тя, обаче, няма да влезе в изпълнение по-рано от 2021-2022 г., посочи гостът. По думите му, целта на промяната ще е да остава и повече време на самите преподаватели, за да съумеят да затвърждават знанията на своите възпитаници. 
 
Днешната среща на образователния министър в Димитровград бе част от серията обиколки из страната, като по-рано днес той бе в съседно Хасково. Визитите целят разговори очи в очи с педагогическите екипи по актуални теми. Сред тях - за повишаване резултатите на децата в училище, въвеждане на иновативни методи на обучение, обхващане на всяко от подрастващите в образователния процес и засилване на обратната връзка на педагозите с родителите и настойниците. 
 
„Използвам случая да се срещна и с кметовете по места“, изтъкна министърът, припомняйки, че 90 процента от образователната система е съсредоточена именно в общински училища. „На кметовете най-много разчитаме и за поддържане и подобряване на материалната база“, каза още Красимир Вълчев по отношение нуждата от добра работа между институциите. В Димитровград министърът бе посрещнат в сградата на местното основно училище „Пенчо Славейков“, което бе представено от кмета Иво Димов като едно от най-големите, най-работещите и най-иновативни в региона. 
 
Бел.ред.: Още репортажни снимки -
във фотогалерията под материала!
 
Снимки © www.DGPAZAR.eu
Всички права запазени!
© 2008-2022 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil