Днес утвърждават темите от августовското работно заседание на местния парламент
Автор: Тенчо АТАНАСОВ
Публикувана на: 19 Август 2010 | 08:34
За нуждата от орярзане на бюджета и свиване на разходите кметът предупреди още през юли
Темите за предстоящото работно заседание на димитровградския местен парламент ще са повод за дискусии в рамките на насрочения за днес Председателски съвет. На срещата при ОбС-шефа Катя Чалъкова се очаква да присъстват ръководителите на петте сесийни групи, представени в рамките на тукашния законодателен орган.

Вчера работа приключиха десетте постоянни комисии, сформирани още при конституирането на Общинския съвет. Те следваше да разгледат постъпилите до момента проектодокладни записки. На базата на изразените становища, днес ще се прецени кои от темите ще намерят място в дневния ред на предстоящото работно заседание. То е насрочено за четвъртък, 26 август.

Както писахме още в края на юли, лайтмотив на августовската сбирка на съветниците ще бъде исканата от кмета актуализация на общинския бюджет. Както той сам обясни преди време пред DGPAZAR.eu, редакцията на финансовата рамка се налага след като Държавата оряза с 510 000 лв. заделяната за Димитровград републиканска субсидия. С 26 000 лв. по-малко ще са парите за култура. Целевите капиталови ремонти ще бъдат занижени с 30 000 лв., а предварително заложените ремонти на общински улици – с други 38 000 лв., изчисли още преди месец кметът Стефан Димитров. Свиването на приходната част ще рефлектира пряко и върху други дейности, които Общината финансово обезпечава.

Снимка - Архив DGPAZAR.eu
Всички права запазени!
© 2008-2022 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil