Димитровградчани с централно газоподаване още от предстоящия отоплителен сезон
Автор: Тенчо АТАНАСОВ
Публикувана на: 11 Август 2010 | 13:17
Новината е изкоментирана: 5 пъти
Само преди дни бе разкрит последния фронт от т.нар. първи етап на газификацията
Още в началото на предстоящия отоплителен сезон част от жителите на Димитровград ще ползват газ за битови нужди директно от изграждащата се в момента подземна инфраструктура. Това увери за читателите на DGPAZAR.eu Васил Василев, регионален мениджър на фирмата-инвеститор на трасето за пренос на синьо гориво. Важно изискване обаче е процесът по полагане на тръбите да е приключил в обсега на бъдещите абонати.

За да потече синьото гориво при тези домакинства, от "Ситигаз" приканват кандидатите да подадат заявления за приоритетно изграждане на сградни отклонения. Повече информация за процедурата и местата за депозиране на подобни заявки ще съобщим на страниците на DGPAZAR.eu малко по-късно.

Като начало от нововъведението могат да се възползват живущите в предварително предначертаните зони от т.нар. първи етап на процеса по газификация. Най-напред с евтиното гориво ще бъдат захранени болшинството административни и обществени сгради и учреждения в Димитровград. Сред тях попадат училищата и детските градини.

До момента магистрални тръбопроводи от полиетилен с висока плътност са инсталирани по протежение на улиците "Бузлуджа" и "Иван Вазов", както и по булевардите "Димитър Благоев" и "Христо Ботев". Общата дължина на положената подземна инфраструктура се изчислява на около 5 000 линейни метра.

Междувременно преди дни бе разкрит последния фронт от т.нар. първи етап на газификацията. Той се простира по бул. "Раковски" – от бензиностанцията на "OMV" в западна посока. Припомняме, че преди малко повече от месец скоростното изпълнение на предначертаните изкопно-монтажни дейности стана повод "Ситигаз" да получи адмирации от общинската управа. От администрацията на кмета Стефан Димитров плануват скоро да начене и асфалтирането на ул. "Иван Вазов". В момента обаче има известно забавяне в инвестиционното намерение заради очаквани планови ремонти от страна на "В и К", обясни за DGPAZAR.eu зам.-кметът Христо Колев.

Снимка - DGPAZAR.eu
Всички права запазени!
ИНВЕСТИТОРЪТ
„Ситигаз България" АД е основано през септември 2004 г. като 100% дъщерно на италианското дружество за разпределение и продажба на природен газ „Групо Сочета Газ Римини" АД. Фирмата е създадена с цел придобиване на лицензии за продажба и разпределение на природен газ в България. След участие и спечелване на търга на ДКЕВР за избор на лицензиант в регион Тракия от страна на „Групо Сочета Газ Римини" АА, съгласно българското законодателство, лицензия за газоснабдяване и продажба на природен газ бе издадена на българското дружество „Ситигаз България" ЕАД през октомври 2006 г. От 2007 г. нов акционер е държавното „Италианско дружество за чуждестранни предприятия - Симест" АД с дялово участие в “Ситигаз България” от 9,78%.
Предмет на дейност на фирмата е разпределение и продажба на природен газ в регион Тракия след изграждане на собствена газоразпределителна мрежа в 29 общини, сред които и Димитровградска. Лицензиите са за срок от 35 години.
© 2008-2024 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil