Социално предприятие за 162 828 лева откриват в Димитровград официално днес
Автор: DGPAZAR.eu
Публикувана на: 29 Юли 2010 | 07:59
Управителят на Социалното предприятие Таня Гьокова (на преден план - бел.ред.)
Социално предприятие за обучение и преквалификация на хора от уязвими социални групи ще бъде официално открито днес в Димитровград. В ранния следобед екипът на реализираното по донорски проект специализирано заведение ще посрещне гости в обособените помещения на тукашния СУПЦ.

Общо 22 мъже и жени ще се обучават в продължение на 16 месеца в изпълнение на безвъзмездно отпуснати 162 828 лева по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". По избор курсистите ще овладяват професиите шивачество и ремонт на битова електродомакинска техника. Изискването на финансиращия орган е бенефициентите да са представителна извадка от уязвими социални групи. Към тях спадат роми, самотни родители и хора с трайни увреждания, поясни за читателите на DGPAZAR.eu Таня Гьокова, управител на Социалното предприятие.

За да се кандидатства за обучение, следва да се подадат пакет документи. Освен заявление за вписване в програмата, бъдещият курсист представя автобиография, копие от документ за завършено образование, както и медицински свидетелства от личен лекар за общо здравословно и психическо състояние. Нужни са и две портретни снимки. За инвалидите се изисква копие от експертно решение от ТЕЛК или ЛКК, както и друга актуална епикриза. Самотните родители пък следва да представят удостоверение от Общината, а за представителите на малцинствата –собственоръчно попълнена декларация, в която разписалият се сам определя своята етническа принадлежност.

Снимка - Архив DGPAZAR.eu
Всички права запазени!
© 2008-2024 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil