Димитровград пише до Плевнелиев за пропуски при възстановяване на разкопани улици
Автор: Атанас САШКИН
Публикувана на: 28 Юли 2010 | 11:18
Новината е изкоментирана: 1 пъти
От Кметството напомнят, че в наредба е описан начина, по който се възстановяват изкопите
Да бъдат спазени всички изисквания по възстановяване на техническата инфраструктура в зоната на новоизграждащата се водопроводна мрежа настоява Общината в писмо до Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Копие от текста е изпратено и до фирмата, упражняваща строителния надзор по проекта за довеждане на чиста питейна вода до битовите абонати от кварталите "Черноконево", "Марийно", "Вулкан", "Изток-1" и "Изток-2". Опасенията са, че при заличаване на изкопите се влага несертифициран материал, останал след премахване на стара железопътна линия.

"Настояваме при изпълнение на възстановителните дейности използвания за това материал да бъде чист, без наличие на допълнителни примеси и съобразен с изискванията на Наредба №24 на Община Димитровград", се казва в писмото. Екземпляр от него е предоставен и лично на министър Росен Плевнелиев, както и на ръководството на Изпълнителна агенция ИСПА.

От градската управа припомнят, че в общинските разпоредби е описан вида и начина, по който се извършва възстановяване на изкопи по улици и асфалтирани алеи. "За целта се ползва несортиран трошен камък, насипван до ниво земно легло за пътна основа. Едва после се полага асфалтова смес с дебелина, равна на съществуващата пътна настилка", поясняват от Общината. За да бъдат пресечени евентуални злоупотреби, от администрацията на кмета настояват да се предприеме своевременна проверка по сигнала.

Снимка - Архив DGPAZAR.eu
Всички права запазени!
© 2008-2024 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil