Икономисват до 128 867 лв. годишно с нова система за улично осветление?
Автор: www.DGPAZAR.eu
Публикувана на: 12 Октомври 2017 | 08:42
Новината е изкоментирана: 1 пъти
 
128 867 лева годишно възнамерява да икономисва Община Димитровград след внедряване на съвършено нова система за улично осветление. Разчет за подобен драстичен спад на генерираните сега разходи дават технически консултанти по проект, за който тукашната градска управа ще търси целево финансиране. 
 
Калкулациите сочат, че за да се постигне подобен положителен ефект, нужна е подмяната на 2 759 на брой осветителни тела с последна генерация LED осветление. Паралелно с това се предвижда и замяна на сега наличните 95 табла за улично осветление. Ефектът от това ще е в елиминиране на потенциални злоупотреби с кражба на ел.-енергия. Ще се извършва и по-ефективно управление и мониторинг на мрежата и реагиране при възникнали аварии. 
 
Плануваните мерки бяха коментирани по време на състоялото се снощи обществено обсъждане. Въпреки предварителната разгласа обаче, на срещата присъстваха неколцина, главно служители на администрацията.
 
За да се гарантира начинанието, Общината обмисля поемане на дълг до 1 млн. лева. Вземането ще се обезпечи под формата на учредяване на залог върху бъдещи вземания. В тази връзка кметът бе категоричен, че договорена ще бъде около 2% лихва. 
 
“Тегленето на този кредит е икономически обосновано, защото с икономисаните текущи разноски Общината може да обслужва месечните вноски по погасяване на кредита”, категоричен бе Иво Димов. Градоначалникът посочи, че от скоро поддръжката на уличното осветление в Димитровград е вменена на общинското предприятие “Благоустрояване”. В тази връзка помоли за толеранс от страна на гражданите в преходния период. И посочи, че сигнали, свързани с уличното осветление, могат да се подават на дежурния тел. (0391) 6 61 61
 
Снимки © www.DGPAZAR.eu
Всички права запазени!
© 2008-2024 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil