38 жандармеристи набират в Хасковско, възстановяват закритото поделение
Автор: www.DGPAZAR.eu
Публикувана на: 28 Февруари 2017 | 15:29
 
Десетки жандармеристи набира хасковската Областна дирекция на МВР с цел възстановяване на закритото преди време специализирано поделение. Подобно действаше на територията на региона. През 2008-а година обаче бе закрито. Сега разписана от служебния министър Пламен Узунов е нарочна заповед, с която отново се разкрива Жандармерия, която да покрива територията на Хасково, Димитровград и останалите населени места от областта.
 
Първоначално наети ще бъдат 38 души, като идеята е на по-късен етап цифрата на униформените да набъбне до 50. За Сектор „Патрулно-постова дейност и масови мероприятия“ сега са нужни 23-ма старши полицаи. Други 15 под пагон ще бъдат зачислени като водачи на автомобили. 
 
За явяващите се в конкурсната процедура задължителна ще е професионалната подготовка. Одобрените кадри ще бъдат назначавани на държавна служба в Дирекция “Жандармерия” при Главна дирекция „Национална полиция” - МВР, уточняват от силовото ведомство.
 
Изискването към бъдещите жандармеристи е и да отговарят на изискванията за психологична пригодност. А явяващите се за позициите за старши полицай/водач на автомобил – и на Наредбата за условията и реда, при които се ползва специален режим на движение от моторните-превозни средства. От тях ще се изисква и свидетелство за правоуправление на МПС, категория “С” или по-висока. Заложено е кандидатите да отговарят и на нормативните медицински изисквания за постъпване на служба.
 
Заинтересованите подават заявления по образец за участие в конкурса и попълнена анкетна карта. Към тях прилагат копие на лична карта; нотариално заверено копие на диплома за завършено средно образование. А също така няколко декларации - за наличието само на българско гражданство; за това че кандидатът не е осъждан, не е привлечен като обвиняем или не е подсъдим за умишлено престъпление от общ характер.
 
Наборът документи се подават в Деловодството на Зонално жандармерийско управление – Кърджали, на адрес ул. „Осми март“ №53. В делнични дни повече информация заинтересованите могат да получат и на тел. (0361) 696 88.
 
Снимка © Архив www.DGPAZAR.eu
Всички права запазени!
© 2008-2021 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil