Очакват до 37% икономии след въвеждане на мерки за енергоефективност в школо
Автор: Атанас САШКИН
Публикувана на: 21 Май 2010 | 18:52
Новината е изкоментирана: 4 пъти
До 37 на сто от настоящите разходи за осветление ще бъдат редуцирани след внедряване на мерки за енергийна ефективност в димитровградското основно училище "Пенчо Славейков". Икономиите могат да станат факт едва ако Общината получи целево финансиране по проект на стойност 355 037 лв. 266 277 лв. от сумата градската управа смята да получи под формата на дългосрочен инвестиционен кредит от Фонд "Енергийна ефективност". А остатъкът до пълната сума ще обезпечи със собствени бюджетни средства.

Това стана ясно на проведено тази вечер обществено обсъждане. По време на дискусиите в зала "Гроссето" бяха набелязани мерките за благоустрояване на основното училище, в което понастоящем се възпитават 741 деца от първи до седми клас.

Саниране на външните стени на сградата, както и поставяне на подова изолация на приземния етаж са част от мерките, предвидени в разработката на "Неохим инженеринг". Паралелно с това е заложено подмяна на старата котелна инсталация с нова. Според зам.-кмета Росен Кузев, това се налага поради непригодността на отоплителното съоръжение за работа с газ. Съблюдавайки изискванията за безопасност, бъдещото котелно отделение ще бъде изнесено и в пристройка извън учебния корпус на школото.

Както писахме вчера, сградата на ОУ „Пенчо Славейков" е въведена в експлоатация през 1973 г. Общата застроена площ на зданието възлиза на 2 293 кв.м, а разгърната - на 6 861 кв.м. За да кандидатства за дългосрочен инвестиционен кредит, Общината ще иска разрешение от местния парламент. Очаква докладна записка с подобен текст да бъде внесена за разискване и одобрение още на следващата сесия на тукашния законодателен орган, насрочена за четвъртък, 27 май.

Снимка – Архив www.dgpazar.eu ®
Всички права запазени!

© 2008-2024 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil