50 лева гаранция за всеки разкопан квадратен метър в Димитровград и общината
Автор: Атанас САШКИН
Публикувана на: 30 Април 2010 | 18:43
50 лева за всеки разкопан квадратен метър ще брои занапред онзи, който наруши целостта на улични и тротоарни настилки на територията на Димитровград и останалите 26 населени места от региона. Сумата ще се депозира по сметка на Общината като гаранция, че след приключване на строителните или монтажни дейности, всичко ще бъде възстановено в първоначалния си вид.

Това е постановено в нарочна наредба, която вчера бе приета на заседание на местния парламент. Нормативът се отнася и за случаите, когато са засегнати вътрешноквартални пространства, общински и полски пътища, както и озеленени или залесени площи. Предложение за нововъведението постъпи от кмета. Целта е да пресече в зародиш случаите на безотговорност от страна на фирми и частни лица.

С приемането си новата общинска Наредба №24 регламентира по какъв начин да се възстановят вече разкопаните улични и тротоарни настилки. Подробно са описани дори нужните строителни материали и необходимите количества за влагането им във възстановителния процес.

Гаранция вече са задължени да оставят и фирмите, чиято дейност е свързана с извършване на регулярни аварийни разкопки. От тях се изисква залог в размер на 6 000 лв. годишно. Съобразно новата Наредба №24, при констатирано некачествено изпълнение на възстановителните дейности, значителна част от сумата ще остава в полза на Общината.

Финансова санкция от 1 000 до 5 000 лв. вече ще грози и онези лица и фирми, които извършват, разпореждат или допуснат строително-монтажни работи без това предварително да е съгласувано с органите на местната власт. Аналогична по размер глоба ще се налага и при не изпълнено писмено предписание или разпореждане на контролен орган.

Снимка – Архив www.dgpazar.eu ®
Всички права запазени!

© 2008-2023 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil