Европейска асоциация на торопроизводителите прeзентира дейността си
Автор: “ДП”/www.dgpazar.eu
Публикувана на: 02 Юли 2008 | 16:09
Новината е изкоментирана: 1 пъти
Дейността си пред служители на "Неохим" АД презентираха днес представители на Европейската асоциация на торопроизводителите (EFMA), чийто член е димитровградското торово дружество. Услугите и статистиката в областта на пазарните проучвания, които организацията със седалище в Брюксел предлага на своите членове, бяха представени от Фелипе Лемус, мениджър информационно обслужване на асоциацията. Това информира за читателите на dgpazar.eu Милена Николова, експерт "Връзки с обществеността" в "Неохим" АД.

EFMA е създадена през 1953 г. с мисия да посреща нуждите на селското стопанството и обществото чрез предоставяне на надеждни и конкурентни доставки на висококачествени торове. В нея влизат торови производители от Европейския съюз и Норвегия.

Възприемането на добри практики в земеделието и подобряване на производството на изкуствени торове са сред главните цели на асоциацията. Основна нейна роля е да подпомага и осъществява диалога между производителите на изкуствени торове от Европа и европейските институции, като следи за недопускането на нелоялна конкуренция и търговия с торове в рамките на ЕС, коментираха от пресслужбата на димитровградския торов завод.

От 1962 г. EFMA разполага със собствена информационната система, която й позволява да набира, съхранява и предоставя актуална информация за производството и потреблението на изкуствени торове не само в Европа, но и в цял свят.

"Ние сме отворени за нуждите на производителите и подпомагаме членове си в областта на пазарните проучвания като им спестяваме време и работа. Същевременно гарантираме получаването на статистически данни за развитието на индустрията в световен мащаб като спазваме принципите на конфиденциалност и на европейското законодателство", обясни предимствата от членството в EFMA Фелипе Лемус.

На въпрос трудно ли се борави с толкова много информация, гостът не скри, че асоциацията улеснява работата си чрез въвеждането на стандарти, дефиниции и съкращения, които помагат при бързото обработване на постъпващата информация. Любопитен факт е, че служителите, които са ангажирани с обработката на постъпващите в областта на пазарните проучвания данни, са едва трима.

Снимка – Пресслужба на "Неохим" АД
© 2008-2024 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil