Солун преквалифицира безработни димитровградчани по финална програма на ЕС
Автор: Милен РУЗИНОВ
Публикувана на: 30 Юни 2008 | 15:50
Общо десетима безработни от Димитровград се очаква да бъдат изпратени на преквалификационни курсове в Солун, Гърция по линия на "ИНТЕРРЕГ-3" за развитие на трансграничното сътрудничество. Това обявиха за читателите на dgpazar.eu от администрацията на кмета Стефан Димитров. Само преди дни в общинския център гостува делегация от южната ни съседка с предложение от Димитровград да отпътуват десет безработни. В Солун те ще участват в проект за професионална квалификация с продължителност 40 дни.

Тепърва предстои набирането на кандидати измежду регистрираните като безработни в димитровградското Бюро по труда, информира за dgpazar.eu зам.-кметът Данчо Данев. Предвиденото обучение е с продължителност 200 часа, 120 от които ще бъде теория, а останалите 80 – практика.

Всички разноски по пребиваването на обучаващите се поема от финансиращата организация. До 10 юли предстои да бъдат определени десетте щастливци.

Очаква се обучителната програма да протече в общо седем модула. Първият обхваща подготовка на безработните за пазара на труда. Вторият запознава участниците с нормативната уредба на Европейския съюз, а третият касае хигиената и безопасността на труда. По време на четвъртия и петия ще се преподават познания по балнеолечебен туризъм и функциониране на балнеолечебните центрове, заедно с различните предлагани в тях услуги. Шестият модул касае извършваните терапии в специализираните възстановителни центрове, а последният ще запознае димитровградчаните с особеностите в хотелите, настаняването в тях и работата на рецепция.

Едно от изискванията към кандидатите е да имат завършено средно образование. Владеенето на английски или гръцки езици ще се смята за предимство при подбора, уточниха от Кметството. Допуснатите трябва да разполагат с нотариално заверени копия на дипломата за завършено средно образование, както и на личната карта и на трудовата си книжка.

Снимка – Архив "ДП"/www.dgpazar.eu ®
© 2008-2024 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil