Днес обсъждат въздействието върху околната среда на бъдещата автомагистрала "Марица"
Автор: Милен РУЗИНОВ
Публикувана на: 17 Март 2010 | 08:05
Новината е изкоментирана: 2 пъти
Обществено обсъждане на доклад за оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС) на част от бъдещата автомагистрала "Марица" организира днес в Димитровград Агенция "Пътна инфраструктура". В Заседателната зала на тукашната Общинска администрация обстойно ще бъдат разгледани терените, които пряко ще попаднат под изграждащото се трасе с всички прилежащи към него съпътстващи обекти и съоръжения.

Срещата се организира на основание чл. 97, ал. 3 и във връзка с чл. 81, ал. 1, т. 2 от Закона за опазване на околната среда, съобщиха от администрацията на кмета Стефан Димитров. Оттам уточняват, че в рамките на днешните дискусии са поканени всички заинтересовани физически и юридически лица. Разглежданият актуализиран доклад за оценка въздействието върху околната среда обхваща бъдещата автомагистрала "Марица" в частта и от км 2+900 до км 73+320.

Изграждането и пуска на автомагистрала "Марица" е ключов момент в развитието и на Димитровград. По този начин градът край Марица ще бъде обвързан с трансграничните коридори №4, 8 и 9, което още повече ще улесни достъпа до общинския център.

Снимка – Архив www.dgpazar.eu ®
Всички права запазени!
© 2008-2023 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil