1 800 фирми с отчет за приходите, всяка трета подава формулярите по Интернет
Автор: Соня ВАСИЛЕВА
Публикувана на: 16 Март 2010 | 14:03
1 800 броят на фирмите от Димитровград, Хасково и региона, които до днес са подали декларация по Закона за корпоративното подоходно облагане. Всеки трети попълнен формуляр е постъпил посредством Интернет. Това отчете пред читателите на www.dgpazar.eu Божана Илиева (на снимката – бел.ред.), пресаташе на хасковския изнесен Офис на Националната агенция за приходите.

542 от подалите декларация по ЗКПО са изпратили формулярите по електронен път. По същото време на миналата година това бяха направили едва 140 фирми. Броят на общо подадените попълнени образци също е набъбнал – повече от два пъти.

Последният срок за подаване на декларациите за облагане с корпоративни данъци изтича на 31 март, предупреди Илиева. Дотогава се заплаща и дължимия размер на данъка. На фирмите, ползващи Интернет и спазили законоустановения срок, се полага 1% отстъпка от налога, но не повече от 1 000 лева.

Освен лично или с електронен подпис, декларации могат да се депозират и в 26-те пощенски клона в областта, с които НАП има споразумение. Формуляри могат да се пращат и с куриер с обратна разписка. По същия начин има възможност да се подават и годишните отчети за дейността на фирмите. От тази година те се представят само на едно място – или в Националната агенция за приходите, или в Националния статистически институт.

© 2008-2023 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil