Утре обсъждат саниране на две забавачки с обща застроена площ от 3 929 кв.м
Автор: Милен РУЗИНОВ
Публикувана на: 09 Февруари 2010 | 15:39
Внедряване на мерки за подобряване на енергийната ефективност в две димитровградски детски градини обмисля в скоро време градската управа в Димитровград. Идеята е по примера на няколко други забавачки на кардинален ремонт да бъдат подложени сградите на обединените детски заведения "Райна Княгиня" и ОДЗ №2 на тукашната улица "Поп Андрей". За целта се предвижда теглене на дългосрочен инвестиционен кредит от Фонд "Енергийна ефективност" в размер на 75% от общо необходимата за мащабната офанзива сума. Остатъкът Общината смята да дофинансира със собствени средства. Като обезпечение ще заложи собствени бъдещи вземания.

Топлинна изолация на външните стени и покрива, както и монтаж на PVC-дограма са част от плануваните дейности по саниране на двете 35-годишни сгради. Общата им разгърната застроена площ от администрацията на кмета изчисляват на 3 929 кв.м. Набелязани са още подмяна на осветителните тела в различните помещения, на наличните отоплителни инсталации и преминаването им на газ метан.

В 17 ч. утре, 10 февруари, от екипа на градоначалника свикват публично обсъждане на проекта за мащабния ремонт на двете обединени детски заведения. В уречения час заинтересованите могат да получат подробна информация от ресорните специалисти в тукашната Зала "Гроссето".

Снимка – Архив "ДП"/www.dgpazar.eu ®
© 2008-2024 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil