С телефонно обаждане и SMS подсещат за дължими към хазната данъци и осигуровки
Автор: Соня ВАСИЛЕВА
Публикувана на: 27 Юли 2009 | 12:12
Новината е изкоментирана: 2 пъти
По нестандартен спрямо досегашната практика начин – с телефонни обаждания и SMS, служители на Териториалната дирекция на НАП ще напомнят за дължими данъци и осигуровки. С подобен жест на внимание тези дни ще могат да се похвалят общо десет фирми от Димитровград, Хасково и останалите населени места на областта. Акцията стартира в региона пилотно като част от предприетата тези дни национална кампания за повишаване събираемостта на приходите. Това съобщи за читателите на www.dgpazar.eu Божана Илиева, пресаташе на ТДНАП.

Чрез разпращане на кратки текстови съобщения посредством мрежите на мобилните оператори в страната ще бъдат уведомени общо 538 физически и юридически лица. Идеята е да се стимулира заплащането на дължимите данъци и осигурителни вноски, както и да се спестят време и разходи.

С телефонно обаждане от хасковския региона ще бъдат уведомени 6 фирми, чиито задължения надхвърлят 404 556 лв., а с SMS – 4 фирми с просрочени данъци и осигуровки за 336 058 лв. Избрани са главно клиенти, чиито борчове могат да бъдат събрани, тъй като фирмите им са работещи.

Изпращането на SMS-и ще става чрез автоматизирана електронна система. От ТДНАП са категорични, че получаването на съобщение ще е равносилно на писмена покана чрез обратна разписка или посещение на публичен изпълнител на място. Телефонните обаждания ще се реализират от служителите на дирекция „Информационен център" в Централно управление на НАП. Когато длъжникът вдигне слушалката, това също ще е равносилно на връчване на покана от публичен съдия-изпълнител, уточни Илиева.

© 2008-2023 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil