Кандидатът за кмет Хаджииванов: Хората са най-ценния капитал на тази община!
Автор: www.DGPAZAR.eu
Публикувана на: 28 Септември 2011 | 10:17
Новината е изкоментирана: 8 пъти

“Най-важното за мен са хората, които са най-ценния капитал на тази община!”. С тези думи кандидатът за кмет на ПП "Лидер" Димитър Хаджииванов снощи откри предизборната си кампания. Кметувалият два поредни мандата бивш градоначалник съжали, че отчита отстъпление в битката за идеи между отделните участници в предизборната надпревара. Бъдещето на Димитровград Хаджииванов вижда в сътрудничеството му със съседно Хасково и обособяването на общ конгломерат между двата отстоящи си на броени километри един от друг града.

“Димитровград има изключителен потенциал - поради благоприятното географско разположение, инфраструктурата и икономиката. Да не забравяме и факта, че сме на 25-о място по население от общо 264 общини в страната”, отбеляза Хаджииванов.

Лаконичен в изказа си, той пожела успех в предизборната надпревара. И изрази съмнение, че въпреки приетия вчера етичен кодекс от различните участници в изборната надпревара, ще има опити за омаскаряване и удари под кръста. “За това аз съм си свикнал, вие му мислете!”, обърна се Хаджииванов към решилите да го нападат противно на принципите за “феър плей”.

Включеният под №5 в листата за общински съветници Олег Филев отбеляза, че интересът на хората по време на избори е несъмнен, защото мнозина севълнуват кой ще ги управлява в следващия мандатен период.

“Истинската политика е вършене на работа, която трябва да се обяснява на хората без никакви увъртания. Има и друг подход – на общите внушения, всяване на страх, който, за съжаление, на даден етап също събира много гласове. Защото този тип политика се прави с много пари”, каза Филев. Пред присъстващите на откриването на кампанията той акцентира, че ведно със съмишлениците си представя управленци, изповядващи първия тип философия. Именно вършенето на работа е бил и водещ принцип при включването в предизборната надпревара на определени личности като кандидати за кметове и общински съветници. “А не партийният или принципът на груповите икономически интереси”, категоричен бе Филев.

Добре познатото име на нашия кандидат за кмет Димитър Хаджииванов с всеки изминал ден получава още по-мощна гражданска подкрепа, отчете Филев. Според него, хората, които могат да сравнят различните мандати управление, нямат съмнение, че кметуването на настоящия областен координатор на ПП “Лидер” е един от добрите обществени примери за Димитровград. Знакова, според Филев, е и подкрепата за кандидатурата му от хора от различни професии, допринасящи за доброто име на града и общината. Според оратора, предимство на Хаджииванов му дава опитът в органите на местно самоуправление, на базата на който може да бъде обективно оценен от своите съграждани.

“И до днес е безспорно, че неговият управленски екип винаги намираше подход и начин да се сработи с различните обществени структури. Винаги успяваше да вземе по-доброто решение за всяко едно общинско направление”, допълни Филев. Той изрази задоволство, че хората не са забравили за формираното доверие на гражданите и служителите в някогашната общинска администрация на Димитър Хаджииванов. “Това доверие бе усетено и оценено и от инвеститорите, и от държавните институции, които по това време вече започнаха да проявяват засилен интерес към нашия град”, заключи Филев с вметката, че убеждение на много от действащите селски кметове е, че при управлението на Хаджииванов е имало справедливо разпределение на финансите между различните населени места.

Снощи представени бяха още част от кандидатите за кметове по села, както и листата за общински съветници. В нея водач е Димитър Хаджииванов. Второто място е отредено за Стоян Тюйлиев – директор на ТЕЦ “Марица-3”, третото заема юристът Юлиян Семерджиев. Следват имената на икономиста Диана Вълева, на Олег Филев, Владимир Вълков, Наско Иванов, Пенчо Пенев, както и на бившия управител на димитровградското “В и К” Красимир Герджиков.

За село Черногорово бе издигната кметската кандидатура на Донка Лесингерова. Румен Велков получава доверие за с. Ябълково, а Милан Славов – за с. Каснаково. За Злато поле пък фаворитът за селски управник е Христо Кралев. 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Снимки © www.DGPAZAR.eu
Всички права запазени!

© 2008-2020 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil