Пакет социални мерки за хората с ниски доходи реализира Община Димитровград
Автор: www.DGPAZAR.eu
Публикувана на: 08 Април 2020 | 11:18
 
Пакет социални мерки за хора в риск реализира Община Димитровград в условията на криза. С грижа за жителите с ниски доходи и самотно живеещите администрацията на кмета Иво Димов ще достави на 568 домакинства хранителни пакети. Всеки един от тях е с тежина 16 кг. и включва продукти като брашно, ориз, консерви и други. Стоките ще бъдат доставени в дома на крайно нуждаещите се от екипи на Общината и БЧК. 
 
Междувременно днес тукашната градска управа ще внесе в Министерството на труда и социалната политика искане за удължаване на предоставяната тук услуга “Топъл обяд”. При одобрение, се очаква от нея да се възползват 200 души. Те трябва да са самотно живеещи над 65-годишна възрастни, с ниски доходи или без такива, както и хора с трайни увреждания в резултат от заболяване. Изискването е да не могат да се самообслужват и обезпечат сами своите ежедневни потребности от набавяне и приготвяне на храна.
 
От екипа на градоначалника информират, че разширяват дейността на Звеното за патронажна грижа. Към момента то обслужва 118 човека. Затова допълнително включени ще бъдат още 196 лица. Те ще са над 65-годишна възраст, с ограничения или невъзможност за самообслужване. В обхвата на правоимащите попадат още лица с увреждания и техните семейства; хора, които са поставени под карантина от здравните власти и за които има социална необходимост от почасови услуги, като по този начин се защитава обществения интерес и се отговаря на нуждите на населението от превенция разпространението на COVID-19.
 
Основната дейност ще включва доставка на храна, хранителни продукти и продукти от първа необходимост. В това число - лекарства (закупени със средства на потребителите), заплащане на битови сметки, заявяване и получаване на неотложни административни услуги.
 
Снимка © Архив www.DGPAZAR.eu
Всички права запазени!
ДОБРИТЕ ИНИЦИАТИВИ
- 264-ма жители от Димитровград и малките населени места от общината са под грижите на Домашен социален патронаж и получават храна у дома.

- 240-ма са се обадили на “горещия” телефон от началото на неговото функциониране. 110 от тях са изявили желание за доставка на храни и лекарства до дома на хора в нужда.

- От администрацията на кмета Иво Димов изказват благодарност към "Хлебари Христови" за инициативата да помагат на хора в нужда. Всеки ден 30 души могат да вземат по един безплатен хляб от хлебарницата. Инициативата е насочена към хора, изпаднали в крайна нужда покрай обявеното в страната извънредно положение.
© 2008-2020 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil