Санкции за 17 000 лева наложи за месец регионалната екоинспекция
Автор: www.DGPAZAR.eu
Публикувана на: 07 Август 2019 | 17:56
 
Санкции за общо 17 000 лева в Димитровград, Хасково и региона наложи за месец Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ). Те са заради констатирани нарушения на действащото в страната екологично законодателство. През юли извършени са общо 121 проверки. На тази база издадени са 29 предписания за отстраняване на констатирани нарушения.  Съставен е един акт, наложени са две санкции и са издадени дванадесет наказателни постановления, отчитат от РИОСВ.
 
Част от глобите са за инвестиционни действия в защитени зони без проведена процедура по оценка за съвместимост. Наказателни постановления да издадени на месокомбинат и на предприятие за производство на пластмасови изделия. Санкционирано е и незаконно събиране, съхранение и разкомплектоване на излезли от употреба МПС. Глобена е и асфалтова база за липса на периодични измервания на изпусканите в атмосферния въздух замърсители. 
 
Общо девет да почистените през месеца нерегламентирани сметища. След сигнали от граждани е извършена и реконструкция на вентилационната система на хлебозавод, в резултат на което е постигнато ограничаване на шума в рамките на законовите норми.
 
Снимкa © Архив www.DGPAZAR.eu
Всички права запазени!
© 2008-2020 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil