121 проверки на 119 обекта извърши РИОСВ в Димитровград, Хасково и региона
Автор: www.DGPAZAR.eu
Публикувана на: 11 Април 2019 | 17:14
 
121 проверки на 119 обекта в Димитровград, Хасково и региона са извършили за изтеклия месец инспекторите на Регионалната инспекция по околна среда и водите (РИОСВ). Вследствие на това издадени са 59 предписания за отстраняване на констатираните нарушения. Съставени са пет акта и две наказателни постановления на стойност 1 100 лв. Общо събраната сума от наказателни постановления и санкции, включително за предишни периоди, възлиза на 2 282 лв., отчитат от РИОСВ.
 
Съставен е наказателен акт на кланица за изпускане на отпадъчни води в дере над допустимите норми. Други четири акта са получили физически лица, два от които за реализация на инвестиционни предложения в защитени зони без проведена процедура по оценка за съвместимост. Един акт е за умишлено улавяне и пренасяне на обикновена блатна костенурка в района на дигата на река Марица. Друг - за незаконно събиране, съхранение и разкомплектоване на излезли от употреба МПС. Издадени са и две наказателни постановления по Закона за водите и Закона за биологичното разнообразие.
 
На „зеления“ телефон през март са постъпили десет сигнала, обобщават още от регионалната екоинспекция.
 
Снимка © Архив www.DGPAZAR.eu
Всички права запазени!
© 2008-2019 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil