Избираме Почетен гражданин между прославен спортист и някогашен журналист
Автор: www.DGPAZAR.eu
Публикувана на: 03 Май 2018 | 15:07
Новината е изкоментирана: 5 пъти
 
Между прославил името на България по света спортист и някогашен журналист ще избират димитровградчани по време на насрочено обществено обсъждане. Достигналият до финалите на „Мистър Олимпия“ димитровградчанин Добри Делев да е тазгодишният Почетен гражданин, предлага кметът Иво Димов в навечерието на тържествата за 71-ата годишнина от основаването на града. Номинацията на явилия се на най-престижното международно състезание по културизъм ще бъде подложена на обществен дебат в началото на идния месец.
 
По време на обсъждането разгледана ще бъде и кандидатурата на Димитър Беремски, някогашен редови журналист в казионни партийни/държавни издания от времето на соц-а. Номинацията му е на все още водещо някакво формално съществувание в Димитровград дружество към СБЖ.
 
„Димитровград има своите посланици по света, които популяризират името на града ни наред с този на България. Добромир Делев е един от малкото българи, които не само разнася славата на страната ни, а гордо продължава да свързва името си с Димитровград“, пише в мотивите си Иво Димов. Към доводите си градоначалникът отбелязва, че въпреки множеството възможности, изборът на Делев да се развива и се обвърже с Димитровград буди уважени и възхита. „Днес, когато младите имат нужда от примери за успех, постигнат с упоритост и старание, когато се нуждаят от смисъл да свържат бъдещето си с родното място, хора като Добри Делев заслужават този добър пример!“, категоричен е Иво Димов. 
 
На световната професионална спортна сцена Добри Делев стъпва през 2013-а годна след множество победи. Две години по-късно участва в най-елитното състезание по културизъм „Мистър Олимпия“, състояло се в Лас Вегас, САЩ. Така димитровградчанинът вписва името си като първия българин, достигнал до подобен професионален спортен връх. Списъка с отличия на Делев се допълва и от множество световни и европейски титли и международни участия. 
 
„За мен, като кмет и гражданин, а и за нашите сънародници, Добри Делев е сред онези разпознаваеми имена, които ни карат с гордост да споделяме успехите им. Вярвам, че отличието Почетен гражданин е осмислен комплекс от лични качества и обществени ползи и че нашият град трябва да отдаде заслужено признание едно от най-ярките си спортни имена!“, заключава кметът в мотивирано предложение до ОбС.
 
Снимка © 2017, Архив www.DGPAZAR.eu
Всички права запазени!
ОБЩЕСТВЕНОТО ОБСЪЖДАНЕ
Общественото обсъждане е насрочено за 4 юни 2018 г., понеделник, от 17 часа в Зала „Гроссето“. Там всеки може да отдаде предпочитания за една от двете обявени кандидатури.

За Димитър Беремски се знае, че е някогашен журналист от казионни държавно-партийни издания. На този фон екзотичен е един от аргументите за номинацията му: „Критичният поглед и непримирим дух на Беремски се открояват в неговите статии и репортажи и го съпътстват през целия му професионален път"... Бил е и дописник на вестници като тогавашния партиен официоз „Работническо дело“ и „Стършел“. А обществено-политическите промени от края на 1989-а го заварват като зам.-главен редактор на вестника на общинска издръжка „Димитровградски правда“, когато се и пенсионира.
© 2008-2018 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil