Теми от социални дейности и здравеопазване формират най-много решения на ОбС
Автор: www.DGPAZAR.eu
Публикувана на: 22 Януари 2018 | 13:01
 
Теми от социалните дейности и здравеопазването са формирали най-значителен дял от решенията на димитровградския Общински съвет през последните шест месеца от дейността му. Това става ясно от отчет на председателя Гергана Кръстева на база свършеното през полугодието от ръководения от нея местен законодателен орган. Съгласно изискванията на Закона за местното самоуправление и местната администрация (ЗМСМА), два пъти годишно председателят изготвя и внася за разглеждане отчет за дейността на Съвета и на неговите комисии. Подобно изискване е залегнало и във вътрешния Правилник за организацията и дейността на ОбС.
 
Общо 112 докладни записки са разгледали общинарите в периода от юли до декември м.г. На 87 от тях вносител е бил кметът Иво Димов, а на други 12 – ОбС председателят Гергана Кръстева. През отчетния период на гласуване подложена е била е и една докладна записка от сесийната група на „Да за Димитровград“, става ясно още от обзора на свършеното от народните избраници. 
 
За шестмесечие от страна на общински съветници са постъпили четири писмени питания към кмета на общината. В детайлен отчет, който предстои да бъде гласуван този четвъртък в пленарна зала, Гергана Кръстева прави разбор и на свършеното от страна на единадесетте действащи към ОбС постоянни комисии. 
 
Снимка © Архив www.DGPAZAR.eu
Всички права запазени!
 
 
 
 
            
 
© 2008-2020 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil