Отдават чрез 30-годишна концесия минералния басейн в Меричлери
Автор: www.DGPAZAR.eu
Публикувана на: 16 Юни 2016 | 17:03
 
На концесия за следващ, 30-годишен период предстои отдаден да бъде действащият край град Меричлери обществен басейн. Процедура за това бе разкрита след нарочно решение на местния парламент от май т.г.
 
Простиращото се на 1 336 кв.м площ плувно съоръжение e публична общинска собственост с общо прилежаща площ от 10,198 дка. Към него влиза незавършен мотел с 202 кв.м застроена площ и 250 кв.м ресторант от дървена конструкция.
 
През първата година от придобиване на права над имота концесионерът се задължава да изпълни довършителни и ремонтно-възстановителни работи. Те са посочени в изготвена за целта количествена сметка, коментира началникът на общинската дирекция "Общинска собственост, стопанска дейност, сигурност и отбранително-мобилизационна подготовка”. Теодора Стоянова посочи, че минималната стойност на инвестицията следва да е в размер на 308 500 лв. В тази връзка заложено е частично разширяване, реконструкция, частична рехабилитация и ремонт на обектите на концесията съобразно комплексната инвестиционна програма. Замисълът е превръщане на обекта в достатъчно привлекателно място за отдих, почивка и развлечение.
 
На 9 000 лева без включен ДДС е определено минималното годишно концесионно плащане. Постъпилите оферти ще се оценяват на база комплексна оценка. 
 
Документация по обявената от процедура заинтересованите могат да получат в срок до 5 юли т.г., включително, на гише №4 на партерния етаж на Община Димитровград. До три дни по-късно следва да постъпят и ценовите предложения на кандидат-концесионерите. Името на спечелилия ще бъде известно на 11 юли, когато предстои отваряне на офертите.
 
Допълнителна информация заинтересованите могат да получат на тел. (0391) 68-277 и (0391) 68 275.
 
Снимка © Архив www.DGPAZAR.eu
Всички права запазени!
© 2008-2018 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil