Отчет: “Да за Димитровград“ тройно по-активни сред политическите сили
Автор: www.DGPAZAR.eu
Публикувана на: 18 Март 2016 | 12:34
Новината е изкоментирана: 6 пъти
 
Тройно по-активни във формирането на предложения до органа за местно самоуправление са били представителите от сесийната група на „Да за Димитровград“ спрямо останалите представени в ОбС политически формации. Извадка за инициативността на отделните групи представи председателят на Общинския съвет Гергана Кръстева в подробен отчет за второто полугодие на миналата година. 
 
183 са били общо разгледаните в пленарна зала теми, сочи справката на DGPAZAR.eu. 14 от тях са артикулирани от представители на „Да за Димитровград“, 5 от сесийната група на БСП, а 2 – от ГЕРБ. 112 от докладните записки са подготвени от името на кмета Иво Димов, 35 – от председателя на ОбС, а оставащите 15 – от различните постоянни комисии.
 
41 са постъпилите за полугодието питания към кмета на общината. Четири от тях са депозирани в писмен вид. Останалите са отправени от трибуната на местния парламент. Същевременно от Канцеларията на председателя на ОбС отчитат 300 входирани докладни записки, молби, жалби и заявления. За шестмесечието на адреса на Общинския съвет са получени и 517 писма от различни институции, от физически и юридически лица. 
 
“През отчетния период от миналия и настоящия мандат ОбС и неговите постоянни комисии работиха отговорно за решаване на общинските проблеми”, категорична е в коментар към отчета председателят на местния парламент. Гергана Кръстева уточнява, че разбор на свършеното се налага съгласно Закона за местното самоуправление и местната администрация и действащия вътрешен Правилник за организацията и дейността на ОбС.
 
Снимка © 2015, Архив  www.DGPAZAR.eu
Всички права запазени!
© 2008-2020 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil